Ana içeriğe atla

CENTELLA MUCİZESİNİ KEŞFEDİN!


Centella Asiatica bitkisi; Çin, Japonya, Hindistan ve Endonezya başta olmak üzere, pek çok Asya
ülkesinde yetişen,Gotu Kola adıyla da bilinen, şifalı ilaçlar ve kozmetik ürünler yapımında etkin ve yaygın olarak kullanılan,pervane şekilli yeşil yapraklı bir bitkidir.Dünya çapında pek çok yara kremi ve kalp damar hastalıklarından tutun,depresyona kadar çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılacak ilaçların yapımında etken madde olarak kullanılma eğiliminde olan Centelle Asiatica için çeşitli üniversiteler tarafından yürütülen bilimsel araştırmalar sonucunda,son derece yüz güldürücü sonuçlar orta konmuştur ve başta cilde faydaları olmak üzere,Gotu Kola’nın sağlık alanında pek çok faydasından bahsedilmiştir.İçeriğinde Centella barındıran ürünlerin doktor kontrolü  dışında ve 6-8 aftadan daha uzun süreli kullanımı önerilmese de yine de bu mucizevi bitkinin ne işe yaradığından ve kullanım alanlarından daha detaylı bir şekilde bahsetmek istiyoruz.


Centella Asiatica Bitkisi Ne İşe Yarar?

Centella Asiatica’nın sağlığa ve cilde faydaları saymakla bitmez aslında ancak kozmetik sektöründe de bilhassa da yara izi kremi ve leke giderici kremlerin yapımında ana madde olarak sıklıkla kullanılan Gotu Kola’nın en önemli ve bilinen faydalarını sizler için derlemek istedik.Bitkilerden gelen mucizenin canlı bir kanıtı olan Centella Asiatica bitkisi, vücut, kalp damar, beyin sağlığından,deri ve cilt sağlığına kadar pek çok alanda işe yarıyor.

Yara İyileşmesini Hızlandırıyor

Türkiye’de en çok satan, cilt lekelerine ve sivilce izlerine de iyi gelen yara ve yanık izi kremlerinin en başında gelen yapımında da ana etken madde olarak kullanılan Centella Asiatica bitkisi,yara iyileşmesini hızlandıran, yara bölgesindeki antioksidanları artırarak, cildi güçlendiren ve skarların bulunduğu alandaki kan dolaşımını hızlandırarak etki eden bir yapıya sahip.Asya’da yetişen bir bitki olduğunu bildiğimiz Centella bitkisine yetiştiği bölgede Aslan Otu adını da veriyorlar ki bunun en büyük sebebi, kavgaya karışmış ve vücudunda diğer kediler tarafından meydana getirilmiş kesikler, çizikler, derin yarıklar ve yaralar olan kaplanların iyileşme süreçlerini hızlandırmak amacıyla iç güdüsel olarak Gotu kolalar arasında yuvarlandıkları da bilinmektedir.


Cilde ve Vücuda Tamamen Faydalı 

Herbalistler tarafından, pek çok cilt sorununda ve ciddi deri hastalıklarında da şifa olarak kullanılan 
Centella Asiatica bitkisinin özellikle daha ilkel ve modern tıbbın gerisinde kalmış toplumlarda kullanım alanlarından bazıları, cüzzam, egzama, sedef hastalığı, solunum yolu enfeksiyonları,ülser, soğuk algınlığı, hepatit, epilepsi, yorgunluk, ateş, astım ve sifiliz- bel soğukluğu- dahil binlerce yıl boyunca çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için Centella asiatica’yı kullandılar.Yaşam çeşmesi adıyla da anılan Centalla bitkisi, uzun ömürlü olmanın da anahtarı olarak görülüyor. 

 Kozmetikte Centella 

Centella üzerinde yapılan çalışmalar madecassoside bileşiğinin (Centella asiatica'da bulunur),derin ve yüzeysel kırışıklıkları, esnekliği, sıkılığı, pürüzlülüğü ve cilt nemlendirmesini önemli ölçüde iyileştirerek cildin (yaşlanma lekeleri gibi) yaşlanmasını tersine çevirdiğini göstermiştir.Centella bileşikleri yara iyileşmelerinde etkin olduğu için cilt tedavisinde de etkin rol oynarlar.Centella asiatica güçlü antioksidan özelliklere sahiptir ve ayrıca zengin bir amino asit, flavonoid, fitosterol ve yağ asidi kaynağıdır. Centella asiatica'da bulunan aktif bileşikler, kolajen üretimini artırarak derin ve yüzeysel kırışıklıkları yok etmeye yardımcı olur ve ya cildi sıkılaştırır.Cildinizin epidermal bariyer fonksiyonunu geliştirmek için iyi bir nemlendirici arıyorsanız,Centella asiatica özü olan kozmetik ürünleri faydalı olabilir.Kolayca tahriş olmuş hassas cildiniz varsa, bir Centella ürünü kızarıklığı azaltırken cildinizi sakinleştirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olabilir!


Akneli Ciltler İçin Cica Centella

Akne eğilimli cildiniz varsa Centella, cilt bakım rutininize dahil etmek için mükemmel bir bileşendir.
Bunun nedeni, Centella asiatica'nın aktif bileşenlerinin yara iyileşmesini hızlandırması ve 
kolajen üretimini uyararak inflamasyonu azaltmasıdır.Akne eğilimli ciltleri hedef alan Kore cilt bakım ürünlerinin birçoğu Centella asiatica veya türevlerinden birini içerir.Bunun nedeni, Centella'nın sivilce izlerini önlerken sivilcelerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmasıdır.
Akneye meyilli bir cildiniz varsa ve rutininize başka hangi bileşenlerin veya ürünlerin ekleneceğini bilmek istiyorsanız buradaki diğer postalarımıza göz atın.Limonian'da kozmetik sektörünün başkenti olan Güney Kore trendlerini sizin için takip edip, cildinize en yararlı ürünleri bizzat temin etmeye devam ediyor.Centella bitkisi bu kadar yararlıyken siz müşterilerimize en iyi ürünü sunmak istiyoruz.Bunun içinde Chamos Cica Centella Repair Cream’i sizin için getirdik.İçeriğinde su yerine %64.4 Centella Asitica Yaprak suyu kullanılmıştır.Düzenli kullanıldığında sivilce ve yara izlerinin yok olmasına yardımcı olur.

Ürünü detaylı incelemek için görsele yada buraya tıklayabilirsiniz!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cica Centella Kremler Hangileridir? Cica Centella Asiatica Ne İşe Yarar?

 Sıkça aldığımız sorulardan biride cica centella hammaddesi içeren ürünlerimizin hangileri olduğudur. Bu yüzden sizi ufak bir yazı ile bilgilendirelim istedik. Peki nedir bu Cica Centella? Öncelikle Centella asiatica, çiçekli bitki ailesi Apiaceae'de otsu, çok yıllık bir bitkidir. Asya'daki sulak alanlara özgüdür. Mutfakta sebze ve şifalı bitki olarak kullanılır. Kısa bir süre öncede iyileştirici ve şifalı etkisini bildikleri için ilaç ve kozmetik ham madelerinde önemli bir rol almaya başlamıştır. Cica Centella aynı zamanda Gotu Kola veya Tiger Grass olarakta adlandırılabilir. Cica kelimesi latince olarak yara anlamına da gelmektedir. Centella Asiatica bitkisinin içeriğindeki en etkin maddeler; madecossoside, asiaticoside, asiatic acid ve madecassic acid'tir. Bu maddelerin temel amacı yatıştırma ve iyileştirmedir. Yara ve yanık izi tedavilerinde yıllardır kullanılmaktadır. Ayrıca antiageing, cilt bariyeri güçlendirme ve nemlendirme özellikleri vardır. Antioksidan bir bitkid

CİLT TİPİ TESTİ

Merhaba Aşağıdaki sorulara verdiğiniz cevaplara uygun olan ok'ları takip ederek cilt tipinizin hangi gruba ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki linklerden cilt tipinize uygun bakım rutini ve  Limonian’ın tavsiye ettiği ürünlere ulaşabilirsiniz.  

Nasıl İnce Lastik Toka( Saç Tokası) Satmaya Karar Verdik :)

Kore’den gelen tüm kozmetik ürünlerini şirket çalışanları olarak bizzat kendimiz deneyimleyip, sadece memnun olduğumuz ürünleri getirdiğimizi biliyorsunuzdur. Bir gün şirket sahibimiz elinde lastik tokalarla gelip bizden denememizi ve normalde kullandığımız lastik tokalardan farkını söylememizi istedi. Cilt bakımları ürünleri denemeye alıştığımız için şaşırsakta hemen denemeyi kabul ettik. Sonuçta hangi kadının tokaya ihtiyacı yok ki ama değil mi? :) Kullandığımızda deneyimlediğimiz şeyler ise gerçekten sıradan gördüğümüz lastik tokalardan çok çok farklıydı. Diğer yerlerden satın alıp kullandığımız lastikler saçımızdayken aniden parçalanıp kendi kendine kopuyordu. Hiçbir zorlama ya da germe olmadan…Özel bir yerde yanınızda yedek toka olmadan saçınız bozulduğunda nasıl zorluk çektiğimizi sizde bilirsiniz. Denediğimiz tokaların dayanıklılığını test ettiğimizde gerçekten memnun kaldık. Etkilendiğimiz en önemli kısımlardan biride tokayı çıkarırken saçlarımızın elimize gelmemesiyd