Ana içeriğe atla

Hassas Cildin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar


Hassas cilde sahipseniz cilt bakımı oluşturuken aşağıda ki açıklamalara dikkat etmelisiniz;



Makyaj Temizleyici

Normal yüz temizleyicinin waterproof özelliği olan kalın makyajı çıkarması zordur. Önce makyaj temizleyici ile makyajınızı çıkarın. Yavaşça masaj yapın. Kirleri eriterek cildinizi temizleyin.


Yüz Temizleyici
pH değeri 4-6 arasında olan hafif asit olan doğal yüz temizleyici kullanın. Temizleme gücü yüksek olan yüz temizleyici cildin pH dengesini bozarak cildin kurumasına ve daha hassaslaşmasına neden olabilir.
Elinizde bol köpürterek hafifçe yüzünüzü temizleyin.


Tonik
Nemlendirici özelliği olan ve mümkün olduğu kadar bitkisel olan tonik uygulayın. Makyaj pamuğuyla uygulamak bile cildi uyararak kızarıklıklara neden olabilir. Elinize alıp hafifçe basarak uygulayın. Sprey tipi tonik ise mist olarak cildi kuru hissettiğiniz her an uygulayabilirsiniz.


Esans
Cildi nemlendiren esas, ampül veya serum uygulayarak cilt bariyerini güçlendirebilirsiniz ve ince kırışıklıkların oluşumu engelleyebilirsiniz. Koaljen, adenozin, hyalüronik asit, panthenol ve seramit gibi cildi yoğun nemlendiren ve cilt bariyerini güçlendiren madde içeren ürünler tavsiye edilir.


Göz Kremi
Göz çevresinde yağ bezeleri az olduğu için diğer bölgeye göre çabuk kurur ve ince kırışıklıkların oluşumu hızlandırır. Cildi nemlendiren göz kremi ile nem bariyeri oluşturarak kırışıklıkların ve gözaltı morlukların oluşumu önleyebilirsiniz.


Krem
Hyalüronik asit ve seramit gibi nemlendirici madde içeren kremlerle cilt bariyerini güçlendirerek cilt içi nem kaybını önleyebilirsiniz.


Güneş Kremi
Her cilt tipi için en önemli ürün yüz temizleyici ile güneş kremidir. Dışarıya çıkmadan yarım saat önce mutlaka güneş kremi uygulayın.


Gece Maskesi
Cilt kendini gece daha hızlı yenilemektedir. Akşamki günlük bakımın son aşamasında gece maskesini uygulayarak kaybolan nem ve yağların geri kazanılmasını sağlayabilirsiniz.


Yüz Maskesi
Gündüz güneşe maruz kalıp yüzünüzü kızarmış ise dinlendirici yüz maskesi ile cildinizi sakinleştirebilirsiniz. Diğer dış etkenlerden hassaslaşan cildi sakinleştirmek için de faydalı olacak.


Eye Patch
Göz çevresindeki ince kırışıklık ve gözaltı morlukları gidermek ve önlemek için haftada 2-3 kere eye patch uygulayarak günlük bakımı destekleyebilirsiniz.


Peeling
Hassas cildin ölü deri tabakası ince olduğu için peeling kullanılması tavsiye edilmez.  Nemlendirici ürünler ile ölü derinin kendiliğinden ciltten ayrılmasını sağlayın.


Yorumlar

  1. Merhaba yaşım 38 kuru hassas ciltliyim kaz ayaklarım ve ince çizgilerim var asit krem serum özellikle göz kremi ve temizleyici ne önerirsiniz her ürünü kullanamiyorum yüzümde yanma yapiyo

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cica Centella Kremler Hangileridir? Cica Centella Asiatica Ne İşe Yarar?

 Sıkça aldığımız sorulardan biride cica centella hammaddesi içeren ürünlerimizin hangileri olduğudur. Bu yüzden sizi ufak bir yazı ile bilgilendirelim istedik. Peki nedir bu Cica Centella? Öncelikle Centella asiatica, çiçekli bitki ailesi Apiaceae'de otsu, çok yıllık bir bitkidir. Asya'daki sulak alanlara özgüdür. Mutfakta sebze ve şifalı bitki olarak kullanılır. Kısa bir süre öncede iyileştirici ve şifalı etkisini bildikleri için ilaç ve kozmetik ham madelerinde önemli bir rol almaya başlamıştır. Cica Centella aynı zamanda Gotu Kola veya Tiger Grass olarakta adlandırılabilir. Cica kelimesi latince olarak yara anlamına da gelmektedir. Centella Asiatica bitkisinin içeriğindeki en etkin maddeler; madecossoside, asiaticoside, asiatic acid ve madecassic acid'tir. Bu maddelerin temel amacı yatıştırma ve iyileştirmedir. Yara ve yanık izi tedavilerinde yıllardır kullanılmaktadır. Ayrıca antiageing, cilt bariyeri güçlendirme ve nemlendirme özellikleri vardır. Antioksidan bir bitkid

CİLT TİPİ TESTİ

Merhaba Aşağıdaki sorulara verdiğiniz cevaplara uygun olan ok'ları takip ederek cilt tipinizin hangi gruba ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki linklerden cilt tipinize uygun bakım rutini ve  Limonian’ın tavsiye ettiği ürünlere ulaşabilirsiniz.  

Nasıl İnce Lastik Toka( Saç Tokası) Satmaya Karar Verdik :)

Kore’den gelen tüm kozmetik ürünlerini şirket çalışanları olarak bizzat kendimiz deneyimleyip, sadece memnun olduğumuz ürünleri getirdiğimizi biliyorsunuzdur. Bir gün şirket sahibimiz elinde lastik tokalarla gelip bizden denememizi ve normalde kullandığımız lastik tokalardan farkını söylememizi istedi. Cilt bakımları ürünleri denemeye alıştığımız için şaşırsakta hemen denemeyi kabul ettik. Sonuçta hangi kadının tokaya ihtiyacı yok ki ama değil mi? :) Kullandığımızda deneyimlediğimiz şeyler ise gerçekten sıradan gördüğümüz lastik tokalardan çok çok farklıydı. Diğer yerlerden satın alıp kullandığımız lastikler saçımızdayken aniden parçalanıp kendi kendine kopuyordu. Hiçbir zorlama ya da germe olmadan…Özel bir yerde yanınızda yedek toka olmadan saçınız bozulduğunda nasıl zorluk çektiğimizi sizde bilirsiniz. Denediğimiz tokaların dayanıklılığını test ettiğimizde gerçekten memnun kaldık. Etkilendiğimiz en önemli kısımlardan biride tokayı çıkarırken saçlarımızın elimize gelmemesiyd