Ana içeriğe atla

Ginsengin Kozmetikte Kullanımı


Ginseng Nedir? Ginseng ne işe yarar?

Ginseng, ginseng bitkisinin köklerinden elde edilen oldukça popüler bir bitkisel ilaçtır. Tarihçilere göre ginseng bitkisi ilk olarak 5000 yıl önce, Kuzey Çin’in dağlık bölgelerinde keşfedildi.
Başlangıçta bu bitki yemek pişirme amaçlı kullanılırken, daha sonra tedavi edici özellikleri tespit edilmiştir. Ginsengin en az 3000 yıldır popüler olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan ginseng, geleneksel Çin tıbbında çok önemli bir yere sahiptir. Ginseng bitkisinin köklerinin insan vücuduna olan benzerliği, bu bitkinin tedavi edici özelliklerine olan inancı güçlendirdi. Tıbbi özellikleri için esas kullanılan parçası etli kökleri de olsa, yaprakları da kullanılır. Ginseng yapraklarının kökleri kadar etkili olmadığı gözlemlenmiştir bu kökler aynı zamanda oldukça pahalıdır


Ginseng Kullanılır?
Ginseng bitkisi ağırlıklı olarak tedavi edici özellikleri nedeniyle kullanılır. Yaygın bir bitkisel ilaç olarak kabul edilir ve geleneksel Çin tıbbında önemli bir bileşendir. Diyabet tedavisinde, erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluklarında, kan şekerini düşürmede ve kan kolestrolünü azaltmada kullanılır. Aynı zamanda afrodizyak ve uyarıcı olarak etkili olduğu ve oldukça popüler bir anti-aging maddesi olduğu bilinmektedir. Ginsengin faydaları kozmetiği ve enerji içeceklerini de kapsar. Çorbalara da eklenebilir.

Ginsengin Faydaları
– Ginseng kökleri stres, anksiyete, bulantı, kusma, baş ağrısı, hazımsızlık, ishal, akciğer sorunları, artrit, astım, Crohn hastalığı, tümörler, yorgunluk, şeker hastalığı, depresyon, diş ve diş eti hastalıkları gibi hastalıklara faydalıdır.
-Mide sorunlarına faydalıdır. Bir yumuşatıcı ve bir uyarıcı olarak çalışır ve sindirim sisteminin sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlar.
-Ginseng kökleri afrodizyaktır. Cinsiyet ve doğurganlıkla ilgili problemlerin düzeltilmesi için çalışır. Üreme hormonlarının üretimini düzenler ve bu hormonları arttırır.
-Kökler yorgunluk, sinirlilik ve travma gibi çeşitli stres faktörlerine karşı vücudun direncini artırır.
-Menstruasyonu düzenlemek, doğum ağrılarını azaltmak için kullanılabilir.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı vücudu güçlendirir.
-Ginseng hafızayı arttırarak öğrenme yeteneklerini geliştirebilir.
-Ginseng kökleri karaciğer ve kalbin sorunsuz çalışmasını sağlayarak kan şekeri ve kolestrol seviyelerini düzenler.
-Düzenli olarak tüketildiğinde kanser riskini azaltır.
-Solunum sisteminin verimli çalışmasına yardımcı olur.
-Ginseng kökleri tüm vücudu güçlendirir, canlandırır bu nedenle bir anti-aging maddesi olarak çalışır.
Uzun süreli kullanımları, fazla miktarda kullanımları, diğer ilaçlarla etkileşimleri ve alerjik insanlarda kullanımları yan etkilere neden olabilir. Ancak doğru şekilde kullanıldığında ginsengin sayısız faydaları vardır.

Ginsengin Cilt için Faydaları
  1. Anti-agingdesteğidir.
Ginseng son dönemin en tercih edilen anti-aging tedavi maddesi.
Cilt metabolizmasını uyaran ve aktive edebilen çok miktarda phytonutrient içeriyor. Cildiniz düzenli olarak güneş ışığına ve çevre kirliliğine maruz kaldığında, biriken serbest radikallerin deri üzerindeki zararlarını yok eder. Ayrıca dermis olarak bilinen cildin orta katmanında kollajen üretimini artıracak bileşenleri içerir ve bunların yardımı ile cildinizi daha sıkılaştırır. Kollajen cildinizi daha elastik ve renk açısından dengeli yapar, böylece yüz bölgesinde bulunan kırışıklıkları veya ince çizgileri azaltır.


  1. Cildi rahatlatır.
Ginseng kökleri ve yaprakları vitamin, mineral ve antioksidan açısından oldukça zengin. Bunlar cilt için çok önemli. Cilt hücrelerini harekete geçirir ve ölü hücrelerin atılmasında yardımcı olur. Ginseng çayı, cildinizi yeniden yapılandırmak ve nemlendirmek için çok iyidir.
Ciltteki oksijen oranını arttırarak, cildi hücrelerini tekrar canlandırır. Aynı zamanda kan dolaşımını iyileştirir ve mükemmel bir kan temizleyicidir. Bütün bu faktörler daha sağlıklı ve daha parlak bir cildin yapılanmasında katkıda bulunur.

Bitkisel toniktir.
Ginseng aynı zamanda harika bir tonik ve yüz temizleyicisidir. Sadece kollajen oluşumunu arttırmakla kalmaz, aynı zamanda yüzdeki siyah noktaların da azalmasına yardımcı olur. Ginseng yağı, ayçiçeği yağı, bal veya su gibi diğer bileşenlerle karıştırılarak, kendi ginseng maskenizi hazırlayabilirsiniz. En iyi sonuç için bu maske haftada iki kez uygulanmalıdır.
  1. Cilt hastalıkları için tedavi yapar.
Cilt metabolizmasındaki eksikler; akne, egzama ve sertleşen cilt yüzeyi gibi cilt problemlerine neden olur. Ginseng, cildin çabuk emdiği ve kan dolaşımını hareketlendirdiği için bu konuda çok etkilidir. Düzenli olarak ginseng kullanmak, cildinizin parlak ve canlı olmasını sağlar.
  1. Koyu lekeleri toparlar.

  2. Ginseng gözlerde oluşan şişliklerin azaltılmasına yardımcı olur. Göz altında oluşan koyu renk halkaların düzelmesine destek olur. Bu nedenle bir ginseng maskesi kullanmayı deneyebilir ve karanlık göz çevrelerinden kurtulabilirsiniz.
Konsantrasyon azalması, sinirlilik, çarpıntı, bulantı, kusma, şişkinlik, karın ağrısı, uykusuzluk, göğüste ağırlık, deri döküntüleri, ödem, sindirim bozuklukları ve astım ginseng köklerinin en sık görülen yan etkilerinden bazılarıdır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cica Centella Kremler Hangileridir? Cica Centella Asiatica Ne İşe Yarar?

 Sıkça aldığımız sorulardan biride cica centella hammaddesi içeren ürünlerimizin hangileri olduğudur. Bu yüzden sizi ufak bir yazı ile bilgilendirelim istedik. Peki nedir bu Cica Centella? Öncelikle Centella asiatica, çiçekli bitki ailesi Apiaceae'de otsu, çok yıllık bir bitkidir. Asya'daki sulak alanlara özgüdür. Mutfakta sebze ve şifalı bitki olarak kullanılır. Kısa bir süre öncede iyileştirici ve şifalı etkisini bildikleri için ilaç ve kozmetik ham madelerinde önemli bir rol almaya başlamıştır. Cica Centella aynı zamanda Gotu Kola veya Tiger Grass olarakta adlandırılabilir. Cica kelimesi latince olarak yara anlamına da gelmektedir. Centella Asiatica bitkisinin içeriğindeki en etkin maddeler; madecossoside, asiaticoside, asiatic acid ve madecassic acid'tir. Bu maddelerin temel amacı yatıştırma ve iyileştirmedir. Yara ve yanık izi tedavilerinde yıllardır kullanılmaktadır. Ayrıca antiageing, cilt bariyeri güçlendirme ve nemlendirme özellikleri vardır. Antioksidan bir bitkid

Nasıl İnce Lastik Toka( Saç Tokası) Satmaya Karar Verdik :)

Kore’den gelen tüm kozmetik ürünlerini şirket çalışanları olarak bizzat kendimiz deneyimleyip, sadece memnun olduğumuz ürünleri getirdiğimizi biliyorsunuzdur. Bir gün şirket sahibimiz elinde lastik tokalarla gelip bizden denememizi ve normalde kullandığımız lastik tokalardan farkını söylememizi istedi. Cilt bakımları ürünleri denemeye alıştığımız için şaşırsakta hemen denemeyi kabul ettik. Sonuçta hangi kadının tokaya ihtiyacı yok ki ama değil mi? :) Kullandığımızda deneyimlediğimiz şeyler ise gerçekten sıradan gördüğümüz lastik tokalardan çok çok farklıydı. Diğer yerlerden satın alıp kullandığımız lastikler saçımızdayken aniden parçalanıp kendi kendine kopuyordu. Hiçbir zorlama ya da germe olmadan…Özel bir yerde yanınızda yedek toka olmadan saçınız bozulduğunda nasıl zorluk çektiğimizi sizde bilirsiniz. Denediğimiz tokaların dayanıklılığını test ettiğimizde gerçekten memnun kaldık. Etkilendiğimiz en önemli kısımlardan biride tokayı çıkarırken saçlarımızın elimize gelmemesiyd

CİLT TİPİ TESTİ

Merhaba Aşağıdaki sorulara verdiğiniz cevaplara uygun olan ok'ları takip ederek cilt tipinizin hangi gruba ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki linklerden cilt tipinize uygun bakım rutini ve  Limonian’ın tavsiye ettiği ürünlere ulaşabilirsiniz.