Ana içeriğe atla

Corona19 Döneminde Doğru Cilt Bakımı


Korona virüsü (Covid-19)'den korunmak için maske takmak, elllerimizi ve yüzümüzü sürekli temizlemek zorunda kalıyoruz. Genellikle yaptığınız cilt bakım rutininizi uygulasanızda bu durumda yeterli olmayabilir. Bu yüzden hem korona virüsünden korunacağınız hemde cildinizi koruyacanız bir kaç öneri sunmak istiyoruz.



1. Maske Takarken Makyaj Yapmak

Maskeyi uzun süre taktığımızda (ağız çevresi ve burun bölgesi) nefesimizden dolayı nem oranının yükselmesi, kir ve ter ile makyajın karışması ile gözeneklerin tıkanmasına hatta sivilce oluşumuna bile neden olabilir.

Maske kullanacaksanız minumum seviyede cilt makyajı yapmanızı tavsiye ederiz.



2. Yüz Temizlemek

Tüm gün maske takmaktan rahatsız olabilirsiniz (virüsün yüzünüze bulaşma ihtimali olduğu için) ve yıkarken daha fazla baskı uygulayarak veya daha uzun süre yüzünüzü yıkamak isteyebilirsiniz. Fakat bu durum cildinizin hassaslaşmasına ve kurumasına yol açabilir. Hatta ciltteki nemi koruyan tabakayıda yok ederek cilt bariyerinin bozulmasına neden olabilirsiniz. 

En fazla 3 dakika içinde yüz temizleme işleminizi tamamlamanızı tavsiye ederiz. Makyajlıysanız çift yıkama (makyaj temizleme ve yüz yıkama), makyajlı değilseniz sadece yüz yıkamanız yeterli olacaktır.



3. Evde Maske Uygulamak

Maske takmaktan dolayı havasız kalan, yorulmuş cildi dinlendirmek için hiç denemediğimiz yeni maskeler uyguluyor olabilirsiniz.

Uyguladığınız masekeler nemlendirici ve yumuşatıcı maddeler içerdiği için cildi nemlendirir ve ölü deri tabakasını nemlendirir. Cilt hassasiyeti veya alerjisi olmayanlar için günlük maske uygulamak sorun olmayacaktır. Fakat uzun süre kullanmamanızı tavsiye ederiz. Maskedeki yararlı maddeler kuruduğunda ciltte mevcut olan nemi de alarak cildin daha fazla kurumasına neden olabilir.

Beyazlatma ve kırışıklık giderme gibi etkili maskeleri 20 dakikadan fazla cildinizde tutmamanızı tavsiye ederiz. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz mutlaka bir cilt doktoruna danışarak maske kullanmanızı tavsiye ederiz.



4.El Dezenfektanı Kullandıktan Sonra El Kremi Kullanılmak

Virüslerden korunmak adına ellerimizi sık sık temizlemek zorunda kalıyoruz. Bunu yaparken en pratik yardımcımızda dezenfektanlar oluyor. Çoğu kişi dezenfektanın etkisinin gitmemesi gerektiğini düşünerek ellerine nemlendirici uygulamaktan kaçınabilirler. Fakat yanlış bilinen ise nemlendirici uygulamak dezenfektanın antibakteriyel özelliğini kaybetmesine sebep olmaz.

El dezenfektanının aşırı kullanımı cilt bariyerini bozarak hassaslaşmasına, kurumasına ve dış etkenlere karşı zayıf kalmasına sebep olabilir. Bu yüzden dezenfektan kullanımından sonra mutlaka nemlendirici kremler ya da jeller uygulamanızı tavsiye ederiz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cica Centella Kremler Hangileridir? Cica Centella Asiatica Ne İşe Yarar?

 Sıkça aldığımız sorulardan biride cica centella hammaddesi içeren ürünlerimizin hangileri olduğudur. Bu yüzden sizi ufak bir yazı ile bilgilendirelim istedik. Peki nedir bu Cica Centella? Öncelikle Centella asiatica, çiçekli bitki ailesi Apiaceae'de otsu, çok yıllık bir bitkidir. Asya'daki sulak alanlara özgüdür. Mutfakta sebze ve şifalı bitki olarak kullanılır. Kısa bir süre öncede iyileştirici ve şifalı etkisini bildikleri için ilaç ve kozmetik ham madelerinde önemli bir rol almaya başlamıştır. Cica Centella aynı zamanda Gotu Kola veya Tiger Grass olarakta adlandırılabilir. Cica kelimesi latince olarak yara anlamına da gelmektedir. Centella Asiatica bitkisinin içeriğindeki en etkin maddeler; madecossoside, asiaticoside, asiatic acid ve madecassic acid'tir. Bu maddelerin temel amacı yatıştırma ve iyileştirmedir. Yara ve yanık izi tedavilerinde yıllardır kullanılmaktadır. Ayrıca antiageing, cilt bariyeri güçlendirme ve nemlendirme özellikleri vardır. Antioksidan bir bitkid

Nasıl İnce Lastik Toka( Saç Tokası) Satmaya Karar Verdik :)

Kore’den gelen tüm kozmetik ürünlerini şirket çalışanları olarak bizzat kendimiz deneyimleyip, sadece memnun olduğumuz ürünleri getirdiğimizi biliyorsunuzdur. Bir gün şirket sahibimiz elinde lastik tokalarla gelip bizden denememizi ve normalde kullandığımız lastik tokalardan farkını söylememizi istedi. Cilt bakımları ürünleri denemeye alıştığımız için şaşırsakta hemen denemeyi kabul ettik. Sonuçta hangi kadının tokaya ihtiyacı yok ki ama değil mi? :) Kullandığımızda deneyimlediğimiz şeyler ise gerçekten sıradan gördüğümüz lastik tokalardan çok çok farklıydı. Diğer yerlerden satın alıp kullandığımız lastikler saçımızdayken aniden parçalanıp kendi kendine kopuyordu. Hiçbir zorlama ya da germe olmadan…Özel bir yerde yanınızda yedek toka olmadan saçınız bozulduğunda nasıl zorluk çektiğimizi sizde bilirsiniz. Denediğimiz tokaların dayanıklılığını test ettiğimizde gerçekten memnun kaldık. Etkilendiğimiz en önemli kısımlardan biride tokayı çıkarırken saçlarımızın elimize gelmemesiyd

CİLT TİPİ TESTİ

Merhaba Aşağıdaki sorulara verdiğiniz cevaplara uygun olan ok'ları takip ederek cilt tipinizin hangi gruba ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki linklerden cilt tipinize uygun bakım rutini ve  Limonian’ın tavsiye ettiği ürünlere ulaşabilirsiniz.